Share |

Liittyminen (Membership Subscription)

Työpaikkayhdistyksemme FINTO edustaa finnairilaisia ylempiä toimihenkilöitä kaikissa henkilöstöasioiden kehitystoimissa ja neuvottelee myös finnairilaisten ylempien työehtosopimuksen. 

Olet koulutustaustaltasi esimerkiksi diplomi-insinööri, ekonomi, insinööri, tradenomi, kääntäjä, mainonnan ammattilainen tai toimit erikoistietoja ja -taitoja vaativissa asiantuntijatehtävissä.

FINTOn jäsenmaksu on 36 € vuodessa. Palvelu pitää sisällään: HUOM! Ensimmäinen vuosi ilmainen!

- työsuhteisiin liittyvää neuvontaa,

- tietoa yrityksen käytännöistä,

- tukea työuranaikaisissa muutoksissa,

- tiedotustyyppisiä, auttavia ja mukavia jäsentapahtumia esim. juhlia, exkursioita, ajankohtaisia asioita.

Henkilökohtaista ja syvällisempää lakineuvontaa annetaan ammattiliiton toimesta, mutta tarvittaessa olemme myös jäsenen asioissa yhteydessä liitojen lakitukeen.

Jäsenenä voit vaikuttaa yhteisiin asioihimme itse osallistumalla tai olemalla jäsenenä osa kokonaisuutta. Myös hyödyt verkostosta sekä myös vahvistat neuvottelutoimintaa. Jäsenyydellä saat siis lisäarvoa työsuhteeseesi.

Ohessa liittymislomake. Vaatii sinun kirjautumista Finnair normaaleilla sisäänkirjautumis-tunnuksillasi koneellesi.

FINTO ry Membership Subscription_ (eng)

FINTO liittymislomake               (suomeksi)

Kerro ja ole yhteydessä (kari.lappalainen( ät )finnair.com) jos lomakkeen linkki ei toimi sinulle.

Huom! automaattinen jäsenmaksuperintä palkasta on mahdollinen ja helpoin tapa maksaa FINTOn maksu, tällöin FINTO ilmoittaa verottajalle suoraan jäsenmaksusi. Jäsenmaksu on veron vähennyskelpoinen.  Myös on mahdollista pyytää FINTOa erikseen lähettämään kerran vuodessa sinulle koko vuotta koskevan jäsenmaksun. Tällöin joudut itse ilmoittamaan jäsenmaksusi verottajalle.

FINTO ei siis ole varsinainen ammattiliitto, vaan työpaikkayhdistys, jonka taustalla ovat akavalaiset ammattiliitot ja sen neuvottelujärjestö Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry.

Tutustu liittoesittelyihin (https://omaluottamusmies.fi/mika-on-ammattiliitto/liitot/)

Nämä liitot löytyvät myös http://www.ytn.fi/index.php?page_id=204 alta. Liittyäksesi yhdistykseen FINTOon, suosittelemme sinun olevan jonkun em. liiton jäsen. YTN liittoihin järjestäydytään koulutuspohjaisesti. Jos olet esimerkiksi ekonomi niin voit liittyä Ekonomiliittoon.

Jos et löydä omaa koulutuspohjaista liittoa harkittavanasi YTN-yhteisössä on myös www.yty.fi joka on avoin kaikille ylemmille, joilla ei ole omaa koulutustaustaista liittoa.

Yksityisalojen esimiehet ja asiantuntijat YTY on vuonna 1992 perustettu akavalainen liitto, jolla on noin 11 000 jäsentä ja 12 jäsenyhdistystä. YTYn jäsenyys perustuu asemaan, ei koulutukseen tai tiettyyn alaan. YTY on siis osuva valinta liitoksi henkilölle, jolle ei löydy koulutuspohjaista liittoa. Jäsenistömme työskentelee esimies- tai asiantuntijatehtävissä.

Katso oheista YTYn suosittelukirjettä, sisältää tieto kilpailukykyisestä sekä laadukkaasta jäsenpalvelusta ja työttömyysturvasta.

Oheisen liittymislomakkeen avulla pääset etenemään helposti.

Liittojen jäsenmaksuun sisältyy työttömyyskassa ja kaikkinainen lakituki kuten

+ Tehdessäsi työsopimusta

+ Neuvotellessasi palkasta

+ Pohtiessasi vuosiloma- ja työaikakysymyksiä

+ Kun tarvitset työlainsäädännön tulkitsijaa